Jaak Vanderhoydonks is van opleiding ebenist/sculpteur en antiquair/expert. Hij zette als achttienjarige zijn eerste stappen in het restauratieberoep in het kielzog van zijn vader, die als ondernemer het Openluchtmuseum van Bokrijk bouwde. De ver doorgedreven zin voor perfectie en stijlgetrouwheid, gekoppeld aan een grote liefde voor historische bouwmaterialen, is hem altijd bijgebleven.

Vandaag telt ANRESTO, dat geleid wordt door Dhr. Vanderhoydonks , een 10-tal medewerkers die allen, elk vanuit hun specialisatie, eenzelfde passie voor authenticiteit en kwaliteit delen.

De voorbije jaren realiseerde het Lommelse bedrijf een aantal prestigieuze publieke projecten in binnen- en buitenland, waaronder het stadhuis en het Vredegerecht van Zoutleeuw, maar de voorkeur gaat toch uit naar restauratie en exclusieve prive-realisaties van klein tot groot.

Dhr. Vanderhoydonks is immers naast restaurator ook een begenadigd antiquair (gespecialiseerd in 16de tot 19de-eeuws meubilair, schilderijen en beelden), een inrichter van antieke interieurs en een "bouwantiquair" of handelaar in antieke bouwmaterialen van uitzonderlijke kwaliteit : 17de-eeuwse planken vloeren en parketten in een tiental types (point de Hongrie, Versailles, strokenparket, ...), antieke oude kranen met vernieuwd binnenwerk voor hedendaagse waterdruk, antieke binnen en buitendeuren op maat, open haarden, trappen, antieke keukens, oude balken plafonds, antiek hang en sluitwerk, antieke tuindecoratie, enz.

Toonzalen te Lommel: donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.

antiek anresto antique internetics